Деймиън Грийн, вицепремирът на британското тправителство и един от най-близките съветници

...
Деймиън Грийн, вицепремирът на британското тправителство и един от най-близките съветници
Коментари Харесай

Заместникът на Тереза Мей бе уволнен за секс скандал

Деймиън Грийн, вицепремирът на английското тправителство и един от най-близките съветници на премиерката Тереза Мей, бе уволнен, заяви Би Би Си.

Формално Грийн е подал самичък оставка след настоятелна молба да се отдръпна.

Причината е секс скандал. Според следствието Грийн дал „ неточни и погрешни “ показания за съмненията, че през 2008 година в служебния му компютър в Камарата на общините в английския парламент е съхранявал порнографско наличие.

В писмото с оставката му Грийн сервира извинения за дейностите си. Премиерката Тереза Мей изрази надълбоко страдание за напускането му, само че означи, че са нарушени седем правилото на обществения живот и министерския кодекс.

Това е третата скандална оставка в английското държавно управление след отдръпването на министъра на защитата Майкъл Фалън преди два месеца и на министъра по интернационалното развиване Прити Пател.

Полицията разследваше Грийн за непристойно държание и за владеене на порнографско наличие, откакто през ноември 31-годишната журналистка и активистка Кейт Молтби разказа, че е станала жертва на полов тормоз от негова страна.

Тя твърди, че през 2015 той небрежно опипал коленете й по време на среща в бирария, а година по-късно й написал неприличен SMS. Грийн отхвърли, само че й се извини.

" Ясно ми е, че трябваше да бъда по-конкретен в медийните си изявления относно диалозите на полицията с юристите ми през 2008 година за порнографията на компютрите ми и повторното им свързване с мен през 2013 година Извинявам се, че изявленията ми бяха подвеждащи. Неоправданите и надълбоко нараняващи обвинявания бяха неприятни както за мен, по този начин и за фамилията ми, само че е вярно те да бъдат разследвани ", сподели Грийн, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР